måndag 1 september 2014

Alliansens valmanifest

Alliansens valmanifest som har presenterats i dag fokuserar på skola och utbildning: mer än hälften av satsningarna, drygt 7 miljarder kronor av totalt 13,3 miljarder kronor 2018, går till dessa områden. Det visar hur vi prioriterar kunskapssatsningar och framför allt handlar det om att stärka lågstadiet med bl.a. mindre klasser. En del reformer, som tidigare betyg och ordningsomdömen, är viktiga men innebär inte några större kostnader.

De senaste dagarna har ett par nya satsningar på utbildningsområdet presenterats. Det ena är att den ersättning som lärlingar på gymnasiet får, som i dag är 1000 kronor per studiemånad, ska fördubblas. Det andra är att vi vill satsa ytterligare drygt 200 miljoner kronor per år på att minska barngrupperna i förskolan och på fritids.

Alliansen har tagit ansvar för Sverige i åtta år. Vi har investerat oss igenom en svår ekonomisk kris. Idag är det över 300 000 fler människor som har ett jobb att gå till än 2006. Människor har fått mer kvar av lönen. Det har inneburit större möjlighet att stå på egna ben och skapa ett gott liv åt sig själv och andra. Genom våra valfrihetsreformer har beslut flyttats från politiker till enskilda människor. Vi har ökat stödet till dem med små ekonomiska marginaler. Vi har förbättrat företagsklimatet och återinfört kunskapslinjen i skolan.

Nu ser vi framåt och fortsätter vårt arbete
Tillsammans bygger vi Sveriges framtid.

Här kan du läsa mer om valmanifestet

Inga kommentarer: