onsdag 27 augusti 2014

Valfrihet


Falköpings Tidning 15/8 2014

Valfrihet och RUT var på tapeten, när Alliansen besökte Systrarna Odh i Falköping.

 
Saxat ur artikel:

Författare: Naima Ribbing


FALKÖPING Valfriheten inom omsorgen och RUT-avdraget stod på agendan när Systrarna Odhs hemtjänst fick besök av skaraborgska riksdagsledamöter från Alliansen.
Under torsdagen gjorde de fyra Allianspartiernas representanter för Skaraborg ett gemensamt nedslag i Falköping. Cecilia Widegren (M), Christer Winbäck (FP), Ulrika Carlsson (C) och Annika Eclund (KD) hade tidigare på dagen pratat restaurangmoms och arbetsgivaravgifter för unga på McDonalds i Mariestad.

Oro inför valet Hos Systrarna Odh i Falköping slöt de lokala kommunpolitikerna Dan Hovskär (KD) och Hans Johansson (C) upp. Samtalet runt bordet kretsade kring LOV, lagen om valfrihet, inom hemtjänsten och RUT.

- Det är viktiga frågor för oss, givetvis, konstaterade Ulrika Odh och uttryckte en oro för vad som ska hända efter valet om Alliansen förlorar makten. Allt fler anlitar företaget och tar del av RUT-avdraget, berättade Ulrika Odh, och nämnde duschning och matlagning på exempel på tjänster som ökar. Inom ramen för LOV bedriver företaget också hemtjänst i såväl Skövde som Falköping.

Politikerna runt borde konstaterade att valfriheten för individen är en viktig ideologisk fråga. Lika viktigt är att det också skapas arbetstillfällen i nya företag som erbjuder hushållsnära tjänster.

- I Skaraborg har vi sett en oerhörd tillväxt bland företagen, påpekade Ulrika Carlsson.

- Nu ska vi göra vad vi kan för att vinna valet, blev Christer Winbäcks avslutande löfte till Systrarna Odh.
 


Inga kommentarer: