måndag 4 november 2013

Företagsbesök

Alliansens riksdagsledamöter besökte idag, tillsammans med lokala företrädare, Rörstrandsområdet i Lidköping.
Där träffade vi Peter M Larsson, VD för ”Tillväxt Lidköping”, ett nu årsgammalt bolag bildat av Näringslivet i Lidköping och Lidköpings kommun som ska verka för goda förutsättningar för företagen i Lidköping. Bolaget ägs till 60 procent av näringslivet i Lidköping och till 40 procent av Lidköpings kommun.
 
Med ett kaxigt mål att göra Lidköpings kommun till en av de tio bästa i Sverige när det gäller företagsklimat och boendekvalitet, gör man via företagsbesök, näringslivsträffar och kontakter, kontinuerliga avstämningar med företagarna.
 
När Rörstrands för några år sedan flyttade produktionen till utlandet och kontoret till Höganäs, slutade en mycket lång epok av porslinstillverkning i Sverige.
Området tömdes och många arbeten försvann.
 
Idag sjuder det av liv, med många små företag, affärer, apotek och naturligtvis Rörstrands museum. Ca 1500 personer uppges arbeta på området idag, fler än under Rörstrandsepoken
 
Spargrisar som tillverkas på Rörstrands idag
 
Med vilja och beslutsamhet har Lidköping förvandlat området till en attraktiv del av staden, med stärkt service till näringslivet, samordning av etablering, marknadsföring och ett aktivt sökande av nyetableringar.
 

Inga kommentarer: